18. heinäkuuta 2013

Mummolassa paidat pojille

No joo, tulihan niille pojillekin tehtyä mummolassa trikoosta heti jotain, tadaa... paidat. Tietenkin!
Tai siis hetkinen, eihän tässä kuvassa ole pojat vaan tyttö ja poika :D

Niinhän siinä nimittäin taas kävi, kun aloin ommella LAPSILLE jotain, että tuli piirrettyä AIVAN VÄÄRÄT koot! Luulisi nyt viiden lapsen äidin tietävän lastensa koot!

Siis jostain syystä mulle käy näin tosi useasti lasten kaavoissa, että valmis vaate on liian iso. Meidän perheessähän se ei periaatteessa ole ongelma, kun todennäköisesti on joku isompi käyttäjä tiedossa, mutta ärsyttää, kun kokomäärittely menee pieleen.Perus raglanhihapaidan kaava on Ottobre eli OB 4/2013 mallinro 33 Ruler, piirrettynä koot 134 ja 146cm. Nuorimmat poikani Eeti (syksyllä eppuluokkalainen) ja Verni (toppuluokkalainen) ovat juuri tuon kokoisia, mutta nyt kävikin niin, että paidat menivät yhden lapsen yli seuraavalle. Eli veljekset eivät pääsekään aloittamaan näillä puseroilla syksyn koulutaivaltaan. 

Kankaat:
Trikoo kangas mummolassa
Joustava collegekangas, väri ruskea

Ja taas kerran ylistän joustocollaria, joka on aivan mahtava kangas. Tässä mallissa se on sekä hihoissa että kanttauksissa. Taipuu kapeisiinkin kanttauksiin.

"Äiti, oho, mä putosin tästä puomin päältä, mutta näkyykö mun yökkärin housut? Mä nimittäin aion ottaa tän paidan yöpaidaksi näiden shortsien kanssa." Se siitä koulunaloitus paita ideasta :D. Onneksi koulun alkuun on vielä aikaa ja uusia kankaita ehtii varmasti leikkuuseen sitä ennen. Ja varmaan pitää ne pienemmät kaavatkin sitten piirtää... ja...ja...

Ja nähtäväksi jää myös se, kuinka paljon meidän 11v Pirpa tuosta paidasta sitten loppujen lopuksi tykkää. Nyt ainakin suostui ottamaan sen omaan vaatekkaappinsa.

6 kommenttia:

 1. Hieno yhdistelmä mummolaa ja ruskeeta! Mä tein kans tuolla kaavalla meidän 146-senttiselle, ja melko reilu siitä kyl tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä tietää, että muidenkin mielestä on iso kaava. Tai sitten mun lapset on kirppuja :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jäädään Henni odottamaan sun tekeleitä samaisesta kuosista siksaksis blogissa :)

   Poista
 3. Joko Eeti pitää 134-senttisiä? Onpa se hurjasti kasvanut!! Kivat paidat. Raglanhihaisen kaavan mäkin voisin metsästää Verttiselle, nyt on sopivassa koossa piirrettynä vain tavallinen pitkähihateeppari ja nappilistallinen samantyyppinen. Mutta meillä näyttäisi menevän vielä 128-senttiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ns. normaaleista ostovaatteista pitää tuota kokoa, kun meidän lapsilla on pitkät kädet. Mutta nyt näyttää siltä, että Ottobren kaavat ovat niin isoja, että housuissa piirsin nyt 110cm koon. Katsotaan, miten nyt onnistuu vai tuleeko liian pienet... Tästä mallista on nyt piirretty myös 122 ja 128 cm kaavat, joten kokeilen myös niitä.

   Poista