19. heinäkuuta 2013

Raglanhiha paita: Lillestoff Stripes Butterfly Woman

Raitoja, raitoja, raitoja...
Vinoraitoja, vinoraitoja, vinoraitoja...

Nyt on niin muotia tehdä vinoraitoja, että olihan minunkin kokeiltava.

Kaava: Joka Tyypin Kaavakirjan raglanpaidan perusohje, koko L

Kankaat:
Raidat: Lillestoff Stripes Butterfly Woman, luomutrikoo

1-värinen: trikoo kangas single, sävy nro 6 tumma harmaa


Piirsin kaavaan raidan kohdan etukappaleelle, miten jyrkästi haluan raidan kulkevan. Sen jälkeen leikkasin kappaleen kankaalta. Sitten asetin valmiin oikean kappaleen oikean puolen vastakkain kankaalle niin, että sain raidat kohdistettua. Oli aika haasteellista, mutta hyvin selviydyin. Jonkin verran oli haasteita myös ommellessa, kun kangas jousti eri tavalla kuin on tottunut.


Hihoista tuli juuri sen pituiset kuin kangasta oli saatavana eli tuon mittainen pala oli tummaa harmaata singletrikoota kaapissa aiemmista projekteista jäänyt. 3/4 hiha on töissä passeli. 

Pääntien kanttaukseen käytin samaa trikoota, tässä kaitaleen leveys on noin 5,5cm ja pituus on noin 10% vähemmän kuin koko pääntien pituus. Tosin siitäkin pituudesta minulla jää aina jäljelle kaitaletta eli valmis pituus on varmaankin noin 15% valmiista pituudesta. Tikkauksessa käytän peitetikkikonetta ja kahta neulaa.
Tässä vielä lähikuva (tai paremminkin lähempi kuva) raidoista. Suht hyvin on kohdistus onnistunut, mutta vaati kyllä normaalia enemmän keskittymistä.

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtava!! Mä haluun kans vinoraitapaidan!!! Pakko tulla pian ostoksille. Ja kiva nähdä eri kuoseja valmiina vaatteena, nään ne nyt ihan eri tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieluinen tämä on myös eikä, yllättävää kyllä, langansuunnan vinous haittaa yhtään.

   Poista
 2. Ihan mahtava!!! Mä haluun kans vinoraitapaidan!!! Täytyy tulla pian ostoksille. Ja kiva nähdä sun blogissa sun puodin kankaita, kun nään eri kuosit nyt eritavalla kun ne on vaatteena :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava!! Mä haluun kans vinoraitapaidan!!! Pakko tulla pian ostoksille. Ja kiva nähdä eri kuoseja valmiina vaatteena, nään ne nyt ihan eri tavalla :)

  VastaaPoista