16. heinäkuuta 2013

Raglanhiha tunika

No niin, nyt sitten VIHDOIN "uskaltauduin" tekemään Joka Tyypin Kaavakirjasta ensimmäisen vaatteen. Jälleen mittasin itseni (olenpas viime aikoina kunnostautunut tällä saralla!) ja olin täysin kaikilta mitoiltani kokoa L. Kaavan olinkin piirtänyt jo ajat sitten, mutta en jostain syystä ollut vielä saanut mitään valmiiksi asti.

Tällainen siitä tuli!
Ei siis vähempää voisi violetti olla minun värejäni, mutta kyseessä olikin SPESIAALITAPAUS eli äitini 70-vuotis juhlat. Äitini taas puolestaan rakastaa violettia, kaikissa sen sävyissä, joten yksi lahjoistani äidilleni oli tulla hänen juhliinsa hänen lempiväreissään. Mitään konkreettisia lahjoja ei saanut viedä, joten keksinpäs jotain omaperäistä. 

Onneksi sentään oranssia ja turkoosia löytyy tästä kuosista, joten pystyn huiveilla ja housuilla säätämään asua omakseni kyllä. Hukkaan ei mene :)
Kankaat: Lillestoff Tulipa luomutrikoo sekä 1-värinen singletrikoo nro 29 fuksia. Jopas sopivat yhteen kuin kaksi marjaa!

1-väristä fuksian väristä trikoota minulla oli juuri tuollainen hihaan sopiva pala, joten pituus tuli suoraan siitä. Koska oli luvattu koleaa keliä, jatkoin hihaa vielä kuosikankaalla (2-kertaisella, jotta voi tarvittaessa vaikka sitten kääriä vähän).
Niin ja sitten vielä kaavasta: täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyvä tuli - jotenkin tuo yläosa on ehkä hieman väljä raglan vinosta kohdasta. Täytyy kokeilla kokoa M vielä, miltä se tuntuu. Joka tapauksessa luulen kaavan olevan yksi suosikeistani tämän vuoden projekteissa.

Pituuteen lisäsin noin 25cm. Etuhelma on hieman lyhyempi kuin takahelma. Molemmat helmat kaarsin kellolle.
No niin ja sitten se ihanuus eli PITSIKUKKA! Ommellinen blogin Liisan kanssa teimme alkukesällä vaihtareita ja ensimmäinen sen pussin sisällöstä löysi tiensä nyt tähän juhla-asuun. Kiitos Liisa!
Äidin yksi lempikukista: Keijunmekko.
Väri on juuri se oikea! ONNEA ÄITI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti