4. heinäkuuta 2013

Summer basic teeppari

No niin, olihan minunkin kokeiltava suosiossa olevaa Ottobre Summer basic paitaa (ohje OB 2/2013).

En ole vähään aikaan (ts. noin 15 vuoteen) tehnyt itselleni Ottobren kaavoilla mitään, joten tällä kertaa jopa ihan mittasin itseni ja piirsin + leikkasin mittojeni mukaisen koon.


Alareunaan tein resorin kuosikankaasta (jonka sain lahjoituksena entiseltä työntekijältäni, kivoja sellaiset työntekijät :). Sekö siinä mättää - siis tuo alareunan pystyraita?

Pohdiskelen siis, onko tämä sitten "muka" oikea koko? Kamalan löysä keskeltä ja onko pituuttakin sitten liikaa. Näytän aivan jauhopussilta! Vai onko se tuo vaakaraidoitus pusero-osassa? Mikäs tässä nyt oikein on... täytyypä testata toisella kankaalla liekö aivan huono minun vartalomallilleni tämä kaava. Vai mallissako vikaa? Vai onko vaan liian iso koko? Sitä paitsi jalkani ovat "kadonneet" kuvasta, ehkä tämä onkin joku trikkikuva!

No onneksi jotain hyvääkin tässä työssä eli keksin kätevää käyttöä niille pienille silkkinauhan pätkille, jotka leikkaan valmisvaatteista pois. Ai mitenkä niin "hamstraaja"... No nämä pikkupätkät kannattaa tietenkin käyttää juurikin tällaisessa työssä, jossa olkasauma ei ole täysin langansuuntainen. Nauha saumuroinnin sisällä tuo ryhdikkyyttä eikä varmastikaan lähde olkapää pussittamaan kovassakaan käytössä. Joo, tähän työhön ihan tarkoituksella valitsin vähän räväkämmän värin nauhaan, jotta saan otettua hyvän esimerkkikuvan. Normaalistihan nämä nauhat valitaan sävy-sävyyn kuosikankaan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Jos tekisin kaavat OB:n ja SK:n mittataulukoiden mukaan, hukkuisin vaatteisiin. Muka 46 alaosa ja 42 yläosa. Oikeasti kun teen 40 ylös ja 42 alas, niin menee ihan nappiin. En ymmärrä noiden väljyyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, HIEMAN VÄLJÄKSI tuota kaavaa voi kuvailla. No, yksi paita on leikattu ja kohta julkaistuna täällä blogissa ja todellakin taitaa kaivata kaventamista ja lyhentämistä myös. Jos nyt siis aion tuohon kaavaan enempää aikaa käyttää...

   Poista
 2. Ihana paita! Kuvissa näyttää mun mielestä oikein sulle sopivalta tuo malli. Hassua kyllä tuo, että oot onnistunut kadottamaan jalkasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kommentista. Mukava kuulla, että paita näyttää ihan mukiinmenevältä. Jännä juttu tuo oma fiilis, joka ei aina kulje yksiin sen kanssa, miltä näyttää... Ehkä kuitenkin jollain tavalla kaavaa vielä muokkaan "omantuntuisemmaksi".

   Poista