17. heinäkuuta 2013

Hame (joustava collegekangas)

Tästä hameesta vähän paljastinkin jo aiemmin päälläni olevan hihattoman topin postauksen yhteydessä, mutta nyt lisää, kun ehdin vähän siitä kirjoittaa.

Kaava on tämän kesän suosikkihameesta kopioitu oma malli hieman muunneltuna. Ainahan sitä jotain täytyy muuttaa.

No, joka tapauksessa minulla on ollut jo pidempään haaveena ommella ihanasta joustavasta collegekankaasta jotain muutakin kuin paidan hihoja ja resoreita ja nyt se haave toteutui tämän hameen muodossa.

Kangas: joustava collegekangas, sävy murrettu oranssi.

Ja vaikka nyt kehunkin omaa myymääni kangasta niin on kyllä kehut paikallaan. On taas jälleen kerran todettava, miten upea kangas tämä on: yhtä pehmeä ja taipuisa kuin trikoo, mutta jämäkkä kuin collari. Voiko kankaalta enää enempää tässä tapauksessa vaatia? Lämminkin tuo materiaali on, joten seuraavaksi tästä kankaasta lähtee kokeiluun sitten housut jollekin perheen jäsenistä. Ihan jännittää, kuka sitten syksyn ensimmäiset housut päällensä saa. Täytyy ilmeisesti ensin käydä hieman perheen vaatekaappeja läpi, kuka on eniten pitkien housujen tarpeessa. Näinhän siinä aina käy syksyllä, kun ilmat viielenevät, että kevään suosikkihousut ovat lapsilla yleensä liian lyhyet. Taidankin jopa tänä syksynä toivoa, että näin käy monillekin housuille :)Ja tässä sitten vielä ns. pyllistyskuva :) Eli hame on tavallaan kolmesta osasta tehty: helmaosa (jossa on 4 kaistaletta), lantio-osa (kahdesta kappaleesta) ja vyötärökaistale (yhdestä kappaleesta). Hmm. hieman tuo kyllä rauhattomalta näyttää, mutta koska istuu päälleni kuin hanska käteen, ei haittaa yhtään. Sitä paitsi kuten yllä olevissa kuvissakin, on minulla yleensä aina paidan helma vaatteen päällä, tulee näkyviin vain helmaosa.

Etuhelma on hieman lyhyempi kuin takahelma, tulee hieman kellohelman vaikutetta. Pituus on täydellinen, ei liian lyhyt!

6 kommenttia:

 1. Kivan mallinen hame, näyttää sopivan myös hameeseen tämä kangas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin taipuu hameeseen ja mikä parasta, on tällaiselle vilukissalle lämpimän tuntuinen kangas.

   Poista
 2. Hyvä malli tosiaan! Minun pitäisikin tilata tuota kangasta syksyä varten, viimeksi ne värit, jota olisin halunut, olivat loppu. Nyt näyttää olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on kyllä tullut tosi suosittu kangas. Eikä ihme. Hame on pestykin jo useampaan kertaan (ehti tänne blogiin vasta nyt) eikä näytä venyvän/vanuvan neulos mihinkään. Napakka, mutta laskeutuva. Jes!

   Poista
 3. voi kun osais kaavat tuommoseen piirtää, tilasin just violettia joustaria....

  VastaaPoista