31. toukokuuta 2013

MEKKO PÄIVÄSSÄ -VIIKKO: perjantain polka-mekko

Pistetäänkö tanssiksi? Tästä perjantain mekosta tulee ihan polka-karkki mieleen. Joten pistetäänpä POLKAKSI :)

Pirteää Trikoo kangas pilkut punaista yhdistettynä perustrikooseen eli 1-värinen trikoo kangas single valkoinen. Tämä punainen pilkut trikoo huuteli minua jo pitkään ompelemaan jotain kesäksi ja nyt pääsin toteuttamaan siitä mekkoviikon yhden mekon.

Muutokset kaavaan: hihan pidentäminen ja sitten lopuksi vielä 2-kerroin taiteltu pilkut trikoo.

Tykkään mekon vyötärökaistaleesta. Se antaa ryhdikkyyttä tähän mekkoon.

Yläosa: mukailtu ONION 2035
Alaosa: oma kaava (ommeltu neljästä kappaleesta)


Voi ei, tämä on nyt tissikuva, mutta lupasin ottaa lähikuvan onnistuneesta V-kaula-aukosta. Tässä se on. Uursin ONION 2035 kaavan kaula-aukkoa hieman (n. 3cm), tikkasin siihen pääntiekaitaleen ja sen jälkeen sitten taitoin kaitaleen KE-kohdasta oikeat puolet vastakkain ja ompelin nurjalle "kolmion". Ei saa ommella liian pohjaan, muuten kangas pullottaa. Tämä pullottaa vähän, saa siis jättää tikkauksen vieläkin ylemmäs.

Ja miten noin onkin jopa tikkaus mennyt täysin nappiin . Tikkaukset tähän mekkoon olen tehnyt tehostevärillä punaisella. Tämä oli riskikokeilu, joka kannatti. Pirteä!

Ja tässä vielä kerrankin takaa otettu kuva. Kyllä tämä neljällä osalla tehty mekon helma sopii minulle mielestäni tosi hyvin. Paremmin kuin ONION 2035 alaosa.

4 kommenttia:

 1. Mieletön!! Mä niin tykkään punavalkopilkuista!! Mekkoviikko kasvatti just mun ostoslistaa parilla metrillä... Ja totta, että sopii sairaan hyvin sulle tuo malli.

  VastaaPoista
 2. Niinhän se on, että muodoilleen ei mitään mahda :). "Vikojaan" voi peittää korostamalla hyviä puolia, onneksi niitäkin minulta löytyy. Ja kaavan muokkaaminen omalle kropalle sopivaksi on ollut tämän viikon yksi parhaimmasta annista (siis niiden valmiiden mekkojen lisäksi). Kun saan kaikki viikon muutokset yhdelle kaavalle uudelleen piirrettynä, on minulla helppo ja nopeasti toteutettava kaava valmiina.

  VastaaPoista
 3. Hienoja mekkoja koko viikon! Oot ollut huippu ahkera!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta, vielä park tulossa :D

  VastaaPoista