22. toukokuuta 2013

Joogahousut joustofroteesta

Nyt se on vihdoin rikottu: piiitkä blogihiljaisuus!

Jo jonkin aikaa oli minulla pestyinä kaksi tyttäreni valitsemaa kangasta: vaaleansininen joustofrotee sekä vaaelansininen muffinit trikoo. Tässä on nyt sitten viimeinkin valmista tuotetta joustofroteesta.

Ihanan pehmeä 1-värinen joustofrotee on mitä parhain materiaali ns. joogahousuihin. Ja helpot tehdä kuin mikä! Tällä vaatteella oli tosiaankin mukava aloittaa pitkän ajan jälkeen taas ompeluhommat, kun kaikki tuntui onnistuvan ilman mitään ongelmia. Kerrankin!


Kaava on muokattu Kwik Sew kaavasta nro 3835 joogahousut.

Huomioita/muistettavaa:
1. Housun sivuun ei tule sivusaumaa
2. Vyötäröresori: 10x55cm
3. Lahkeensuun resorit (2kpl): 20x45cm

Lahkeen resorit leikkasin tarpeeksi pitkäksi, jotta on hieman kasvuvaraa. Olisivat saaneet olla ehkä vielä pidemmätkin.

Tarvikkeet/menekki: 
joustofrotee 80cm
resori 60cm
30mm lev. kuminauhaa 66cm  Tässä on lähikuva vyötäröresorista. En ommellut resoria normaaliin tapaan ollenkaan kiinni pyöryläksi vaan taitoin saumanvarat yhteen ja toiselta reunalta ompelin aputikin. Näin sain myöhemmin pujottettua kuminauhan vyötärökaitaleen sisään. Resoria ei siis missään vaiheessa ommeltu kiinni.
Niin, eihän housuja mihinkään joogaan tämä tyttö käytä vaan ehkä hieman villimpään menoon... Tyttäreni on kuvassa 11-vuotias.


4 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo kuminauhan pujotuskohdan tekeminen, pitääkin kokeilla! Ja hienot housut, sopivan slimmit ylhäältä ja lököt alhaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hokasin kuvata tuon työvaiheen, kun tuli mieleen, että muutkin saisivat tästä vinkkiä. On tosi helppo toteuttaa ja kuminauha pysyy piilossa. Sen voi myös vaihtaa nopeasti, jos kuminauha jostain syystä käytössä "kuoleentuu" - ei sitä varten tarvitse ratkoa saumoja.

   Poista
 2. Hei,pohdin kovasti tuota kuminauhakujaa. Eikö tosiaan tule muita ompeleita kuin tuo yksi aputikkaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse kuin tuo yksi piilo-ommel jos laittaa tarpeeksi leveän kuminauhan eli vähintään 3cm, mutta itse olen laittanut jopa 5cm leveän ja todella napakasti resorin väliin.

   Sekin auttaa, että jättää saumanvarat tarpeeksi leveiksi. Voi kyllä ommella vielä lopuksi sauman kiinni pystysuunnassa, jos haluaa.

   Poista