22. toukokuuta 2013

Kummitytölle tunika

Kummityttö täytti vähän aikaa sitten 6v ja aloittaa syksyllä eskarin. Kysyin häneltä hyvissä ajoin ennen synttäreitä lempiväriä. Sehän oli aiemmin ollut turkoosi, mutta on nyttemmin vaihtunut vaaleanvihreäksi. Pengottuani kangasvarastojani löysin vuodelta 2000 juuri sopivat trikoot tähän toivottavasti kesän suosikkitunikaan.Tässä vaattessa pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa uutta peitetikkikonetta, joka on CoverPro 1000CPX.

Siitä vain rohkeasti tehdasasetuksilla tikkauksia vyötärölle, pääntielle sekä hihansuihin. Oli nimittäin synttärit jo seuraavana päivänä :).

Onneksi olin jo etukäteen piirtänyt kaavat sekä kokoon (7-8v) että isommalle tytölle (12-14v). Tämä tunika on tehty täysin Kwik Sew kaavan 3861 mukaisesti koossa 7-8v ja tosiaan hieman liian isona 6-vuotiaalle, että ei ainakaan liian pieni ole :). Tänä kesänä vaate onkin varmasti enemmän mekko kuin tunika. Toivottavasti on mieluinen.
Jotain pitää sitten vielä opetellakin: peittarin tikin kohdistaminen resorin reunaan. Nyt se näyttää joka kerran menevän liian lähelle reunaa. Onneksi on aikaa opetella ja ihme kyllä ainakin tällä hetkellä kärsivällisyyttäkin.

Ja onneksi sentään näin päin, resoriahan on helppo leikata pois.
Ja tässä vielä minun kolme "menopeliäni" vasemmalta oikealle: Husqvarna prisma 950, CoverPro 1000CPX ja Bernette Bernina 334DS. 

Eikä näköalassakaan ole valittamista. Kyllä mun kelpaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti