29. toukokuuta 2013

MEKKO PÄIVÄSSÄ -VIIKKO - keskiviikon turkoosi mekko

No niin, meille tuli toinekin ylioppilaskutsu, JIPII. Taas uusi syy tehdä mekko! Eihän sitä samalla mekolla voi useaan juhlaan osallistua :)

Tässä se minun oma kaava nyt on. Eiliset muunnokset lisätty kaavaan etu- ja takakappaleille sekä hihaan. Nyt sitten testataan joustavaa collegekangasta mekon alahelmaan (ei jousta sivusuunnassa kuten trikoo, joten ei voi olla yhtä kapea kuin ONION 2035 kaava - enkä taida kuitenkaan olla kokoa S alaosasta, hih).

Ja mikäs juhannusneito siellä on! Minäpä minä odottelen ylioppilaspäivää.

Minulta löytyi (kuivauskaapista, jossa parhaita/uusimpia kankaita nykyään säilytän :) pieni 45cm:n pala trikoo kangas pilkut turkoosia ja siitä sain idean tähän mekkoon.

Turkoosi on oma suosikkivärini. Pilkut kangasta arvioin riittävän vain hihaan ja vyötärökaitaleeseen, joten turkoosia joustavaa collegekangasta ostin tähän mekkoseen n.1,4m. Vähempikin olisi riittänyt, mutta tein leikkuuvirheen helmaosaan, josta aluksi tuli liian kapea.

Sen verran pitää kaavaa vielä yläosaltaan tarkistaa, että ompelisiko muotolaskoksen etukappaleelle rinnan kohdalle. Ainakin tämän kuvan perusteella ehkä pitäisi.Helman päätinkin nimittäin leikata neljästä osasta. Sen kaavoitukseen käytin avuksi omaa kaavaa viime vuodelta (musta-puna-kuplat mekko), joka tuntui ehkä istuvan muotoihini paremmin kuin ONION 2035 kaavan helma. Tästä alaosasta tuli kyllä heti oma suosikkini.


Pääntieresorissa oli taiteilua, että sain pallot osumaan prikulleen keskelle. Harjoittelin ensimmäistä kertaa myös V-aukon tekemistä resoriin. Ihan ei taida kuvasta hahmottaa, mutta jospa kokeilen sitä torstain mekkoon ja otan siitä vielä lähikuvan.


Toukokuista kesäfiilistelyä.
Tuosta "puskastahan" saisi jo saunavihdankin tehtyä!


6 kommenttia:

 1. Kaunis!! Pakko ostaa tuota collaria tämän mekon ja Hennin hupparin innoittamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joustava collari on kyllä yksi parhaimmista kankaista ja helppo sitä on myös työstää ja ommella. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Voi miten mielettömän upea! Katoin jo kvk:n kautta inspiraatiokuvia ja oli pakko tulla sun blogiin kommentoimaan, että on HIE-NO! :) Turkoosi on kyllä ihana väri ja sopii sulle hienosti, oot niin ruskettunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ompeluinnostus on saanut kyllä ihan uutta ulottuvuutta peitetikkikoneen innoittamana. Nyt saa siistiä jälkeä nopeasti aikaiseksi. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. On tosi kaunis, raikas ja samalla suloinen :). Go Essi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, suloinenkin vielä, kiitos :) Mekkoviikko jatkuu pian!

   Poista