22. heinäkuuta 2014

Merihenkinen t-paita MINIKREA 50220 perus paidan kaavalla

Tänä kesänä juhlia on riittänyt perheellämme roppa kaupalla. Ja miten ihanaa, että meidän "pikkupojat" ovat joka juhliin pyytäneet äidin ompelevan heille uudet juhlapaidat. Nyt tulee raikasta merihinkistä settiä, ensimmäisenä nuorempi pienistä miehistä.

Nykyään teen molemmille pojille samasta "pääkankaasta" paidat ja sitten molemmille niistä oman näköisensä yhdistelmät. Yhdestä leveydestä tulee melkein kaksi koululaisen paitaa. Puolet yhdestä paidan paitaosasta pitää leikata muusta kankaasta, jos kyse on hieman kapeammasta kankaasta. Eli puolet takakappaleesta teen yleensä samasta kankaasta kuin hihatkin. Näin myös nyt. Raidoilla sain paitaan kivaa raikkautta ja lisää merihenkisyyttä. Valkoiset resorit pääntiellä ja hihansuissa kokoavat hyvin setin yhteen.KANKAAT, Kestovaippakaupasta
Trikoo kangas raidat, sininen
Trikoo kangas sailor
Perus resori, nro 5003 valkoinen

KAAVA, Kestovaippakaupasta
Minikrea 50220: perus paita lapselle, koko 8v
Kaavaan ei tullut muutoksia, hyvä perus kaava tämä.


Mielestäni tällaisella paidalla voi hyvin reipas pikkumies mennä pikkuserkun valmistujaisjuhliin, ei aina tarvitse olla tiukkaa kauluspaitaa. Eikä haittaa, jos juhlissa käydään välillä ulkona ja vähän heittäytään vaikka riehakkaaksikin.

Tosin meinaa pikku juhlijalla tässä vaiheessa jo silmä painua kiinni
vai onko sittenkin pieni jekku ihan kohta tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti