22. elokuuta 2013

Raglanhiha mekko Lillestoff Leaves trikoosta


Pitsiä, pitsiä, pitsiä!
Pitsi on nyt niin in, että pitihän sitä itsekin kokeilla.

Siispä suit sait saksimaan aiemmin esipesun käyneistä kankaista. Onneksi niitä on jokunen pino valmiina näitä inspiraatiohetkiä varten.

KAAVA: Joka Tyypin Kaavakirjasta perus raglanhiha paita, jota olen jo aiemmin tuunannut niin, että yläosa on kokoa M ja alaosa kokoa L. Lisätuunausta kaava sai nyt pituuteen. Myös väljyyttä lisäsin sekä lantioon että helmaan.
KANKAAT:


Ja sitten se pitsiosuus: reunapitsiä laitoin sekä taskuun että raglanhihaan.

Sivutaskut tein ensimmäistä kertaa nyt itselle ja täysin summassa. Taskupusseihin jäi kangasta juuri tämän verran. Taskupussit kiinnitin kuosikankaaseen peitetikillä "nurinpäin" eli suora ommel tuli sisäpuolelle ja ulkopuolelle huolittelu.

Pitsi tuli taskunsuulle niin, että ensin saumuroin sen taskupussin kanssa kiinni ja taittelin kuosikankaaseen päin. Vielä ompelukoneella tikki päälle, jotta pitsi pysyy näin päin käännettynä.
Ja toinen pitsi tuli sitten hihaan raglan kohdalle. Myös sen saumuroin paitakankaiden väliin ja tikkaus päälle.
Halusin tästä vaatteesta pitkän, jota voi pitää vaikka töissä vielä tällaisenaan pitkälle syksyyn. Talvella alle leggnisit.

Helman malliin sain ideaa ommellen blogista eli takareuna/-helma on pidempi kuin etureuna. Myös pitsijuttuja on Liisalla paljon blogissaan.

4 kommenttia:

  1. Hiano! Ihanaa, että ompeluinnostus on jatkunut.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin ja mallia näihin saa Liisan OMMELLINEN blogista, kurkkaa sinnekin!

      Poista