3. joulukuuta 2013

Talviyöpaita - joustofrotee apilat keltainen


Minä olen vilukissa! Yöllä paleltaa niin ettei uni meinaa tulla. Mikäs muu neuvoksi kuin oman tuotannon joustofrotee!

Ja nyt on kyllä kehaistava, että tulipas kerrankin helposti hyvää. Muutama kommervenkki tässä(kin) työssä kyllä oli, kuten että kangas meinasi loppua hihoja leikatessa, mutta onneksi keksin hihaan ja sitä kautta koko yökkäriin jipon eli reunapitsin koristeeksi.

Syy, miksi kangas oli loppua (tai loppuihan se, mutta tosiaan toinen hiha on kahdesta osasta) oli helman leveys: halusin yökkäristä niin leveän, että ei varmasti kiristä mistään. Onneksi keksin leikata vasemman hihan kahdesta osasta ja osien väliin koristeeksi reunapitsi. Korosta virhettä toimii! Samaa pitsiä myös taskunsuuhun niin siitä syntyi yöpuvun raikastus.


KANGAS:
Muuta:
Reunapitsi 1,7cm, valkoinen
KAAVA: Joka Tyypin Kaavakirja
peruspaita, koko M

Muutokset kaavaan: kainalon alta aletaan leventää kaavaa reilusti. Pituutta lisätään tarvittava määrä, mutta täytyy muistaa myös leventää helmaan mennessä. Helman reuna pyöristetään.
Hihaa lyhennetään 5cm ja levennetään ranteeseen mennessä.Tässä lähikuva hihasta ja taskusta. Taskupussin tein samalla tavalla kuin monesti aiemmin: peitetikkikoneella taskun puolelta. Oikealle puolelle tulee ns. nurja tikki.

Pääntien olen kantannut kuosikankaalla eli taas kerran tuli todettua paksunkin kankaan soveltuvan reunan kanttaukseen.
Kamala kuva, mutta tämä oli ainut, jossa valotus näin talvella onnistui edes vähän. Ja halusin näyttää kuitenkin yhden kuvan, jossa yökkäri on kokonaisuudessaan.

Harvoin tulee oltua ulkona yöpuku ja talvikorkkarit -yhdistelmässä!
2 kommenttia:

  1. Mie tykkaan kovasti tasta! :) Musta tuo alin kuva taasen on ihana.... just tuo yhdistelma korkarit ja yopaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Ehkä se olikin kamala "tunne", kun paleli kuvaa otettaessakin jo aika paljon...

      Poista