15. helmikuuta 2014

Leveälahkeiset housut neuloksesta

Istun töissä jopa 12 tuntia putkeen tietokoneella. 
Erityisesti niitä päiviä varten on ommeltu nämä toimistotyöntekijän leveälahkeiset housut.

KANKAAT:
Joustava neulos, 2-puoleinen (toinen puoli musta), petrooli
Raitaresori, turkoosi-petrooli

KAAVA:
Sama kaava kuin viime keväänä tehdyissä toimistotyöntekijän housuissa (täällä). Eli ulkomailta hankitut housut pääsivät kaavaksi. Niin se vain on, että parhaat kaavat piirretään omista suosikkivaatteista.

HUOMIOITA: 
1. Aiemmpien housujen resori oli 70cm leveä, nyt leikkasin resorin 5cm kapeammaksi eli 65cm. Kuvan perusteella resori saa olla ehkä vielä hivenen kapeampikin, täytyy tätä mittaa nyt testata ennen seuraavaa vaatetta.
2. Resori saa olla korkeampikin, mutta koska kaapista löytyi nyt tuollainen matalampi siivu valmiina, käy tämäkin mitta aivan hyvin. Ehkä napakampi tulee, jos tekee korkeamman ns. taittomallin.
3. Kaavan lahkeen pituus on aivan liian pitkä, lyhennä 5cm tai käytä korkkareita.
4. Housujen sivusauma tikkaus on tehty ensin saumurilla surauttamalla ja sen jälkeen peitetikkikoneella tikattu. Näin paksuhkossa, mutta venyvässä kankaassa kannattaa venyttää saumaa hieman ommellessa, jotta sauma ei ala kiristää.
Tämä on ihana kangas housuihin, mutta jos käyttäisin enemmän hameita, tekisin ehdottomasti kellohameen tyyppisen mallin. Myös sisätakkeihin soveltuisi. Mitähän tästä vielä keksiikään...

2 kommenttia:

  1. Kylläpä ne näyttääkin mukavilta! Mistä tuo joustava kaksipuoleinen neulos on peräisin? Opellakin voisi olla käyttöä tuollaisille housuille, sillä ekaluokkalaisten kanssa tulee rymyttyä lattialla päivittäin.

    VastaaPoista
  2. Se on Kestovaippakaupasta. Laita hakusanaksi neulos niin löytyy sillä.

    VastaaPoista