26. tammikuuta 2014

Heppaneulepaita ja joogahousut velourista

Heppatytölläni on kohta 12v. synttärit ja päätin neuloa lahjaksi heppaneuleen. ONNISTUIN!


Neuleohje: 
Suuri Käsityölehti 8/2013
Malli nro 37 hevospusero
Koko 134/140cm

Lanka:  SandnesGarn Kitten Mohair
Hevosen harjan lanka: SandnesGarn Funny Lux

Kaikki langat ovat jämälankoja aiemmista projekteista eli mitään ei tarvinnut ostaa, ihme!

Puikot nro: 4

Pusero on lehden ohjeessa puuvillalankaa. Koska mielestäni kaikki neuleohjeet ovat leveitä, otin tälle ohuelle mohairlangalle samat silmukkamäärät leveyteen ja voilá, sain aikaiseksi tunikamallisen neulepuseron.


Sovitusvaiheessa tytär halusi aina vaan pidemmän ja pidemmän helman, joten korkeutta on ohjeeseen verrattuna lisätty roimasti. No toisaalta, tyttöhän käyttää jo 156/164cm kokoisia vaatteitakin, joten neuleen alkuperäinen kokohan oli joka tapauksessa liian lyhyt.

Pusero-osa on neulottu pyöröneuleena hihanteille saakka. Sen jälkeen tavallista sileää neuetta intarsianeuleena ruutupiirroksen mukaan. Piirsin kyllä oman version päästä ja seurasin sitä ohjetta.

Voihan korvat! Täytyy kyllä myöntää, että korvat piti purkaa kertaalleen, ottaa parin päivän etäisyys ohjeeseen ja neuloa uudelleen. Siltikään en ymmärtänyt ohjetta, kunnes sattumalta käänsin kappaleen oikein, ainakin luulen. Sitten vain heti nuppineulalla alareunastaan kiinni puseroon ettei unohdu miten korva taitellaan.

Iha-haa-harja! Se tuli kätevästi valmiista pörrölangasta, jota oli jäänyt aiemmasta työstä.


Ja sitten siihen joogahousu osuuteen.
KWIK SEW kaava nro 3835 joogahousut
Puuvillavelour, nro 172 hiekka
Kotimainen resori, nro 120 pähkinä

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös pusero 
kokonaisuudessaan. Lisäksi sain kuvattua joogahousut vaikka päivänvaloa ei ollut kuvaushetkellä paljonkaan. Vaatteiden värit sointuvat mukavasti keskenään.
Näitä pöksyjä olen tehnyt aiemminkin (joustofroteesta raitaresoreilla täällä ja joustofroteesta tavallisella resorilla täällä, jälkimmäisessä linkissä myös hyvä kuminauhakujan ompeluohje).
Aiemmin tekemäni joogahousut ovat olleet joustofroteeta, nyt mukavan pehmeää velouria.

4 kommenttia:

 1. Todella upea paita Heppatytölle ja housutkin näyttävät kivoilta. Tuollaiset voisi tehdä itsellekin kotipöksyiksi. Niin lokoisan näköiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on neuletöitä aina useampi menossa, osa pieniä ja osa isoja, osa valmistuu, osa ei :). Joogahousut on todella helpot ommella ja kuminauhavyötäröön on vinkkiä täällä: http://silmukassa.blogspot.fi/2013/05/joogahousut-joustofroteesta.html

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Kyllä on ollut nyt käytössä joka päivä, joten mieluisakin on.

   Poista