2. kesäkuuta 2013

MEKKO PÄIVÄSSÄ -VIIKKO: Sunnuntain Joustofrotee Mekko

Se tunne, kun juuri valmiiksi ommellun vaatteen pukee ensimmäistä kertaa päälle ja tuntuu kuin se olisi jo vuosia käytössä ollut suosikkimekko. Näin kävi tälle mekolle! IHANAA!

Kangas: ylpeänä totean, että tämä on yksi oman tuotantoni kangas eli Joustofrotee Apilat keltainen. Sen on suunnitellut luottosuunnittelijani Mustakorven Henni.

Tehosteeksi tähän kankaaseen sopii loistavasi luonnonvalkoinen 1-värinen joustofrotee.

Kaavasta: tämä on nyt se oma kaavani, pohjalla oli ONION 2035, johon tein yläosaan paljon muutoksia, hihan pyöriötä madalsin, leveyttä lisäsin myös.

Helmaosa on oma kaavani, joka ommellaan neljästä osasta. Tässä meinasi käydä köpelösti, kun en ensin huomannut yhden osan puuttuvan eli olin ompelemassa vyötärökaitaleelle hameosaa, jossa oli vain kolme osaa. Oli vähän kapea. Se olikin ainoa sauma, joka tällä viikolla piti purkaa, jotta neljännen kappaleen sai ommeltua kiinni. Aika hyvin: viikossa vain yksi purettu sauma!

Hihan "resorina" oleva joustofrotee on myös tässä mekossa kaksinkertainen, kuten muissakin tekemissäni mekoissa olevat lyhythihaisen hihan resorit. Mietin pitkään taitanko kangasta sen paksuutensa vuoksi, mutta onneksi tein niin, sillä ei se ole liian paksu. Ja päälle vielä tikkaus peittarilla niin hyvin sujui.

Sama homma myös pääntienkaitaleen kanssa eli se on ommeltu myös joustofroteesta eikä ole liian paksu.

Tämä mekko tulee olemaan 100% suosikkimekkoni koko kesän, niin töissä kuin vapaa-ajalla.

2 kommenttia:

  1. No hyvänen aika. Viikko siinä meni, ennen kuin ymmärsin. Tissiksen kaavastahan saa tehtyä just tämän tyylisiä mekkoja, kun ei teekään eteen kietaisua vaan leikkaa takakappaleen kaavalle etukappaleenkin ja suurentaa vain pääntietä. Hyvä minä!! Tää sun viikko on inspiroinut mua hurjasti :) Pari mekkoa leikkasin tänään tytölle. Ompeluaikaa odotellessa... Oot kyllä ahkera nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia kannustavista kommenteista koko viikon ajan. Mukavaa, että olen ollut jollekin inspiraation lähteenä. Yleensä se on toisin päin :) Nyt sattui olemaan hyvä ompeluvire, seuraavaa odotellessa! Ja tosiaan tämä viikko on itsellekin antanut rohkeutta kokeilla ja muutella kaavaa ja mallia... niin ja materiaalejakin!

      Poista