12. lokakuuta 2012

Saunaan suoja"matot"

Tässä yksi hauska joululahjaidea, nyt jo toteutettu (ystävät älkööt seuratko blogiani :)


Meillä oli kesällä mökillä ongelma: saunasta piti päästä uimaan ja taas saunaan pukuhuoneen läpi. Kymmeniä kertoja päivässä. Ja mitenkäs pukuhuoneen lattian kävi? Se oli märkä ja liukas. Kulkutielle laitettu läpimäräksi kastunut räsymatto ei kuivunut yön aikana.

Ja mitäs Essi keksikään? Hauskan idean kestovaippakankaista: lattiasuojan! Kuvassa olevat tummanruskea, sinilila ja sinipallollinen kangas ovat kosteussulkukangasta, joka tulee lattiaa vasten. Toisella puolella on mikrofleece, joka pitää märät jalat liukumattomina ja lämpiminäkin.

Kosteussulkukankaasta leikataan kohteeseen sopivan kokoinen pala. Kuoseja riittää, itselläni niitä on myynnissä melkein sata. Kuosikankaaseen valitaan sopivan värinen mikrofleece ja se leikataan saman kokoiseksi. Reunat saumuroidaan ja samalla kiinnitetään kankaat yhteen. Todella helppoa.

Yksi (ei kuvassa) alusta meni jo koekäyttöön mökille lahjaksi ja olipa mukava saunan jälkeen vain ravistella kosteus pois alustasta ja hetken kuluttua alusta olikin jo laitettavissa takaisin paikoilleen seuraavaa kertaa varten.

Nämä ovat mainioita myös kaupunkiasunnossa saunan eteen kotiin kuin kotiin. Ketkähän kaikki ystäväni tällaisen saavat joululahjaksi?! Voisi olla myös koiraperheessä aika kätevä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti