26. syyskuuta 2010

Virkattu tiskirätti

Samaan syssyyn lisätään aiemmin viikolla valmiiksi tulleet virkatut tiskiliinat. Ohje on Novitan kesä 2010 numrerosta, malli nro 73. Lankana käytin Titityyn alekorista hankkimani hamppulankaa jota oli  sopivasti kaksi  kerää. Pitsiksi käytin kesällä Toikasta ostamaani puuvillalankaa (oranssi ja vihreä). Toinen liina tulee omaan käyttöön, toisen annan lahjaksi.

Neulottu viittahuivi



Vihdoin tuli valmiiksi koko kesän ns. vierasneuleena ollut neulottu viittahuivi. Alkuperäinen ohje on SuuriKäsityö lehden nro 5-6/2010, malli nro 9. Malli oli alun perin neulottu Rowan Lempur Linen langasta, mutta kaapista löytyi tähän sopivasti Patonsin Fairytale Velvet lankaa mukavissa trendiväreissä. Tyhjensinpä siis kerrankin lankakaappeja puolen kilon verran.
Käytin viittaan kahta eri sävyä: 2krs 1-väristä turkoosia ja seuraavat 2krs turkoosi-lime sekaväri lankaa. Ohje oli aluksi aika vaikea, mutta kun mallineuleen alkoi hahmottaa, pystyi työtä neulomaan ihan hyvin. Nyt pitää vielä päättää tuleeko tämä joulupukin konttiin vai ei.

18. syyskuuta 2010

Neule hattu

Ensimmäinen tämän vuoden joululahja on nyt sitten valmis. Nopeasti valmiiksi tuli Novitan Tempo langasta neulottu hattu. Ihanan paksu lanka ja helppo neuloa. Puikot nro 5 ja yksi kerä lankaa. Eteen neuloin kaksi palmikkoa tuomaan kivaa ilmettä. Silmukkamäärä pysyy koko ajan samana. Lopuksi silmukoiden päättely nurjalta neulomalla.

15. syyskuuta 2010

Puikot heiluvat

Nyt on se aika vuodesta, että puikot heiluvat normaalia enemmän. Joulu on tulossa! Pari työtä olen saanut jo valmiiksi pukin konttiin. Täytyypä miettiä, miten saan kuvattua neuleita niin etteivät lahjan saajat tajua niiden olevan heille...